Драматичен театър Сава Огнянов“  ще участва в осмото издание на

...
</TD
>Драматичен театър Сава Огнянов“  ще участва в осмото издание на
Коментари Харесай

Драматичен театър Сава Огнянов ще гостува в Египет със спектакъла Изчезващи

Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “  ще взе участие в осмото издание на Международния юношески сценичен фестивал в Шарм ел-Шейх (SITFY), Египет, с пиесата " Изчезващи “ по Елизе Вилк. От 413 претенденти от целия свят, селекцията избра да се показват 152 творби, които са разграничени в три категории – отбор, моноспектакъл и махленски спектакъл.

Спектаклите, които се основават на нетрадиционни пространства и изобретателни решения, се смятат за главен приоритет, споделят уредниците.

Провеждан годишно, SITFY е първият фестивал от този тип, проведен в Синай. Той започва преди години с цел да даде благоприятни условия за изява на млади театрали от целия свят, като в същото време децентрализира артистичната сцена и съживи туризма в Южен Синай. Основател и президент на SITFY е художникът и режисьор Мазен Ел Гарабауи.

Фестивалът се организира под егидата на министъра на културата Невин Ел-Килани и губернатора на Южен Синай Халед Фуда. Тази година ще се организира от 25 до 30 ноември.

А единствено преди броени дни, създателят на сценографията и костюмите на " Изчезващи “ Михай Константин Ранин, завоюва премията за сценография на Съюза на образните актьори в Румъния за спектакъла " Изчезващи “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР